Sandalen op sterkte!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent fringilla sed ex id dapibus.

Lees meer

Wat onderscheidt goede sandalen?

Lorem ipsum dolor sit amet, consec tetur adipiscing elit. Praesent fringilla sed ex id dapibus.

Podoposturale therapie is een houdingscorrigerende therapie waarbij gebruik gemaakt wordt van inlegzolen. De therapie berust op het gegeven dat elke standsafwijking van de voeten een standsafwijking hoger in het lichaam tot gevolg heeft. Omgekeerd heeft elke houdingsafwijking een verandering van de voetstand tot gevolg. Deze stands- en houdingsveranderingen kunnen verscheidene klachten tot gevolg hebben, zoals chronische knie-, heup-, lage rug- en nekklachten.

pootjes

Onderzoek en behandeling

Hier komt nog meer tekst, maar eerst een opsomming:

  • een inleidend gesprek met betrekking tot de voorgeschiedenis van de klachten en wanneer deze optreden.
  • onderzoek van nek, wervelkolom, bekken, benen en voeten, waarbij onderlinge verschillen of assymetrieën van het lichaam nauwkeurig worden bekeken.
  • analyse van zowel het staan als het lopen.

Door middel van dit onderzoek kan worden vastgesteld of er een onregelmatigheid bestaat in de manier van staan of lopen. Een lichaam kan optimaal functioneren wanneer de voeten, knieën, heupen, wervelkolom, nek en hoofd in harmonisch evenwicht zijn en het zich met een minimum aan energieverbruik kan voortbewegen. Met behulp van de podoscoop (voetspiegel) kan het totale drukvlak van de voetzolen worden bekeken en geïnterpreteerd.

Neem contact op

Voorbeelden

Blauw leer

Dit is de afdruk van normale voeten en de bijbehorende houding. Mensen met een dergelijke houding blijken minder kans op klachten te hebben. Een geringe asymmetrie in de houding is echter volkomen normaal. Zo heeft iedereen een speci?ek standbeen en afzetbeen. Ook links- of rechtshandigheid is van invloed.

Dit is een titel

Andere tekst: Dit is de afdruk van normale voeten en de bijbehorende houding. Mensen met een dergelijke houding blijken minder kans op klachten te hebben. Een geringe asymmetrie in de houding is echter volkomen normaal. Zo heeft iedereen een speci?ek standbeen en afzetbeen. Ook links- of rechtshandigheid is van invloed.