Inlegzolen veiligheidsschoenen

Ook de veiligste veiligheidsschoenen hebben een zwakke plek. Zo’n één op de tien medewerkers maakt namelijk gebruik van steunzolen en die kunnen de bescherming van hun schoenen tenietdoen. Ten eerste verstoort zo’n zool mogelijk de antistatische eigenschappen van de schoen. Heel riskant dus voor werknemers die te maken hebben met (statische) electriciteit.

Verder zijn veiligheidsschoenen vaak voorzien van een stalen neus. Wordt die neus helemaal opgevuld door een zool, dan is er te weinig teenruimte. Ook dat gaat ten koste van de beschermende werking. En tot slot: steunzolen zijn vaak niet goed voor de slijtweerstand, de vochtopname en de vochtafgifte.

Gecertificeerde steunzolen
Sinds 2011 is de norm EN-ISO 20345 gewijzigd. Een gecertificeerde veiligheidsschoen en een steunzool afkomstig van een erkende podoloog of podoposturaaltherapeut maken nog niet dat de werkgever per definitie aan de wet voldoet. Ook de combinatie schoen en steunzool moet zijn gecertificeerd.

Secosol en Emma Safety Footwear
Indien u wil weten of er gecertificeerde inlegzolen gemaakt kunnen worden voor uw veiligheidsschoenen kunt u deze vinden op onderstaande webpagina’s van onze samenwerkingspartners.

Zolen

Secosol

Scroll op de website naar beneden met uw muis en u ziet een heel scala aan merken staan. Klik uw merk schoen aan en kijk of uw type schoen er tussenstaat. Is dit het geval kunt u een afspraak met ons maken om gecertificeerde zolen te laten maken voor uw veiligheidsschoen.

www.hartmann-os.com/sicherheitsschuhe/system/

Emma Safety Footwear

Klik op het kopje veiligheidsschoenen en kijk of het type schoen erbij staat. Is dit het geval kunt u een afspraak met ons maken om gecertificeerde zolen te laten maken voor uw veiligheidsschoen.

www.emmasafetyfootwear.com/orthopedie/orthopedie