Hielspoor zolen

Aangemeten steunzolen voor een hielspoor of fasciitis plantaris

Er bestaan speciale steunzolen voor de behandeling van een hielspoor of fasciitis plantaris.

Allereerst is het de vraag of er sprake is van een hielspoor of fasciitis plantaris. Om hier duidelijkheid over te krijgen is een echografisch onderzoek uitermate geschikt. Bij onze praktijk in Alkmaar hebben we de beschikking over een echoapparaat. Bij dit onderzoek is dan direct te zien of er een hielspoor zit of dat er sprake is van een fasciitis plantaris.

Met het echografisch onderzoek is ook vast te stellen waar zich het hielspoor of de fasciitis plantaris bevindt. Doordat de locatie goed te bepalen is, kan er ook een goede behandeling op afgestemd worden. Dit kan gecombineerd worden met een ondersteunende of corrigerende steunzool.

Behandelprogramma Podocentrum Alkmaar

In veel gevallen wordt de voet (ter ondersteuning) ingetaped. Daarnaast bestaat de mogelijkheid de klacht met een oefenprogramma te behandelen.

In veel gevallen is het (in de praktijk in Alkmaar) mogelijk, dat u kunt wachten op uw zolen. Dit heeft te maken met het feit dat we een eigen werkplaats hebben waar er meteen aan uw zolen gewerkt wordt. De behandelend therapeut geeft precies aan hoe de zool gemaakt moet worden en waar er eventueel ondersteunende of corrigerende elementen geplaatst moeten worden.

Mocht er sprake zijn van een hielspoor of fasciitis plantaris, dan is het goed mogelijk dat er nog een extra uitsparing gemaakt wordt om de druk te verminderen op het aangedane of pijnlijke weefsel.

Samenvattend betekent dit (echografisch) onderzoek dus voor u:

  • het goed diagnosticeren van de oorzaak van de klachten onder of aan uw hiel;
  • het bepalen van de exacte locatie, zodat hier goed op geanticipeerd kan worden;
  • het aanmeten van uw steun- of correctiezool;
  • het laten vervaardigen van uw steun- of correctiezool;
  • het ondersteunen van de voet met tape;
  • het uitleggen van het oefenprogramma.

Maak een afspraak